Pressemeddelelse

Nystartet dansk konsulenthus gør noget ved manglen på kvalificeret IT-arbejdskraft.

1C – First Consulting – er etableret i nært samarbejde med to garvede selskaber: Kuadriga og BridgeIT. Baseret på disse samarbejder vil 1C møde danske virksomhedes behov for både IT-kompetence og -kapacitet gennem formidling af både danske IT-konsulenter samt faste udviklerteams i Ukraine og Bangladesh. Det er et stigende behov for kvalificeret IT-arbejdskraft til danske virksomheder, der er udgangspunktet for etablering af 1C. ”De fleste danske virksomheder har IT som en afgørende del af forretningsstrategien og mange udvikler egne systemer for at sikre konkurrenceevnen. Ofte har virksomhederne behov for at få tilført ekstra IT-arbejdskraft, både for at sikre midlertidigt bemandingsbehov, men også for at få tilført spidskompetence ”, udtaler 1C’s nye adm. direktør Lars Wørzner. 1C vil tilbyde IT-konsulenter indenfor et bredt spektrum af IT-kompetencer, inklusiv projektledere, software arkitekter og udviklere. Lars Torpe Christoffersen indtræder som bestyrelsesformand og er samtidig aktionær i både 1C og Kuadriga. Desuden har 1C etableret medejerskab og et tæt samarbejde med de 2 virksomheder og får dermed en flyvende start på det danske marked.

1C overtager salgsansvaret for nearshoringvirksomheden Kuadrigas ydelser i Danmark og er som en del af samarbejdet blevet medejer af virksomheden. Kuadriga har oplevet stærk vækst siden sin start for 4 år siden i Kyiv, Ukraine. Selskabet har på nuværende tidspunkt 25 kunder, der styrker deres forretning med softwareudvikling fra Kuadrigas medarbejdere. ”Vi har ønsket at styrke vores tilstedeværelse i Danmark og ved samarbejdet med 1C styrker vi nu afsætningen af vore ydelser til endnu flere kunder i Danmark”, udtaler adm. direktør for Kuadriga, Jesper Lindholt, der selv er bosiddende i Kyiv. ”Mange af vores kunder har små teams her på 5-10 personer, som løser meget krævende opgaver for cirka halvdelen af omkostningen ved at få løst samme opgaver i Danmark”.

BridgeIT er en af Danmarks førende leverandører af løsninger indenfor mobility. Tidligere har BridgeIT også haft en freelance konsulentforretning, men i takt med at forretningen indenfor mobility området er vokset markant, har BridgeIT ønsket at fokusere på at sælge og udvikle løsninger, der understøtter kundernes ønske om at udnytte det forretningsmæssige potentiale for mobile løsninger. ”Vi oplever en enorm interesse fra virksomheder, som er interesseret i at tilbyde kunder og medarbejdere adgang til data på mobile enheder. Vi har hjulpet en lang række virksomheder med at gennemtænke helt nye forretningsmuligheder og gennem vores markedsledende software tilbyder vi kunderne en enkel og hurtig platform for at udvikle mobile løsninger”, udtaler Adm. Direktør for BridgeIT Søren Bolvig. BridgeIT vil intensivere aktiviteterne indenfor mobility og har både software løsninger, samt konsulenter med ekspertice indenfor design og udvikling af mobile løsninger. Som en del af BridgeIT’s fokusering på mobility er det planen at 1C fremover skal varetage salget af andre IT-konsulenter i Danmark. 1C vil have kontorfællesskab med BridgeIT i Søborg. ”Jeg glæder mig til at hjælpe vore kunder med at løse en af IT-industriens største udfordringer, nemlig fleksibel og økonomisk attraktiv adgang til kompetente IT-specialister”, slutter Lars Wørzner.

For at markere etableringen af 1C, samt Kuadriga’s og BridgeIT’s intensiverede satsning på henholdsvis nearshoring samt mobility inviteres kunder og forretningsforbindelser til reception fredag d. 2 november kl. 14:00 – 16:00 på adressen: Tobaksvejen 23, 2860 Søborg. For mere information:

Lars Wørzner
Adm.direktør, 1C
Tel.: 42 65 65 66

Søren Bolvig
Adm.direktør,
BridgeIT Tel.: 20 55 34 22

Om 1C: 1C er et nystartet dansk konsulenthus der tilbyder IT-konsulenter indenfor et bredt spektrum af IT-kompetancer, inklusiv projektledere, software arkitekter og udviklere. Desuden tilbyder 1C software udviklingsresourcer gennem Kuadriga’s udviklingscentre i Ukraine og Bangladesh.

Om BridgeIT: BridgeIT er en førende dansk udbyder af løsninger indenfor mobility. Selskabet leverer en software platform til udvikling af mobile løsninger, samt rådgivning og udvikling af mobile løsninger.

Om Kuadriga: Kuadriga er en dansk udbyder af softwareudviklingsresourcer fra udviklingscentre i Ukraine og Bangladesh. Selskabets kernekompetence er facilitering af distribuerede teams med deltagelse af kundens medarbejdere.